Saonoskin oxy en Melloxy nieuw in het gamma

- 18/06/2023 -

SanoSkin® OXY bestaat volledig uit geozoneerde olijfolie. SanoSkin®OXY heeft antimicrobiële eigenschappen omdat het ozoniden bevat. Melloxy® is een nieuwe formule dat de goede... Lees meer

Afbeelding Saonoskin oxy en Melloxy nieuw in het gamma

Saonoskin oxy en Melloxy wondzorgzalven nieuw in het gamma

Melloxy® chronische wondgel 50gr

Melloxy® is een nieuwe gepatenteerde formule dat de goede eigenschappen van honing en geozoneerde olie combineerd. Een mengsel van geselecteerde en sterk gecontroleerde bergbloemen honing (dezelfde als Melladerm® Plus) en geozoneerde plantaardige olijf olie (dezelfde als bij de OXY) heeft bewezen excellente antibacteriële (bacteriostatisch) en helende eigenschappen te bezitten. De Melloxy® formule zorgt voor een zachte nagenoeg pijnloos aan te brengen gel. Er is 40% honing aanwezig in Melloxy® wound gel. Deze zorgt voor een uitstekend debriderend effect en samen met de geozoneerde olie (11%) voor een antibacterieel milieu (bacteriostatisch). De pH van Melloxy is 4 en het peroxide getal is 10 keer hoger is dan gemiddeld in honing. De bacteriostatische werking van Melloxy berust op een lage pH, hoge osmolariteit en een oxidatief milieu. Een dun laagje afgedekt met een gaasje of equivalent (tulle of foam) is genoeg om een optimaal effect te bekomen. Het verband verwisselen iedere dag of omde twee dagen is voldoende. De zalf zal niet blijven kleven in de wonde.

INDICATIES

Oppervlakkige Chronische wonden – Decubitus, Ulcus Cruris, Oncologische wonden (ontgeuren en debrideren).

Gecontamineerde Acute wonden – Chirurgische wonden (postoperatieve wonden), Traumatische wonden (schaafwonden, snijwonden), Kleine brandwonden en laserwonden (1° – en 2° graad).

 

SanoSkin® OXY 30gr

SanoSkin® OXY bestaat volledig uit geozoneerde olijfolie. SanoSkin®OXY heeft antimicrobiële eigenschappen omdat het ozoniden bevat . In 1904 startte Nicolas Tesla, een productie eenheid op om geozoneerde olie te produceren (Glycozone) hierover zijn vrij veel wetenschappelijke artikels geschreven inclusief toepassingen op wonden. SanoSkin®OXY is een zachte gel dat een vochtig wondhelingsklimaat creëert. Het helpt ook het dode weefsel sneller op te lossen en door de aanwezigheid van de ozoniden zal het de groei van bacteriën sterk afremmen (bacteriostatisch). Het zure milieu wordt verder ondersteund in de wonde omdat deze ozoniden in contact met water omgezet worden in organische zuren. Om de zalf af te dekken (secundair verband) kan men gebruik maken van een afdekkend verband. Verkrijgbaar in 30 gram tubes. SanoSkin®OXY is ook een uitstekend product om acne, eczema, en kloven te behandelen. De antimicrobiële werking steunt volledig op het zure oxidatieve klimaat/milieu dat gecreëerd wordt. Het gebruik van SanoSkin OXY leidt niet tot resistentie bij mirco-organismen. Het gehalte aan ozon in de SanoSkin OXY is zeer beperkt en het zijn vooral de zure pH en het oxidatieve milieu die het product zo aantrekkelijk maken. De specifiek geur is te wijten aan de aanwezigheid van ozoniden.

Indicaties

SanoSkin®-OXY is geïndiceerd bij de behandeling van oppervlakkige wonden. De zalf bewerkstelligt een vochtig wondklimaat dat het proces van autolytisch debridement stimuleert.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze acties met de RDmedical nieuwsbrief

  Inschrijven

  vector

  Onze winkel

  Vragen of advies nodig? Kom gerust langs in onze winkel

  Je kan de winkel vinden in de Ypermanstraat 15 te 8900 Ieper.

  Dagelijks geopend van maandag tot donderdag van 10.00u tot 15.00u, vrijdagnamiddag van 13.30u tot 17.30u.

  Buiten deze uren kan er op afspraak afgehaald worden of een bezoek ingepland worden.

  Sfeerbeeld RDmedical | Medisch en verzorgingsmateriaal in Ieper

  Geen tijd? Whatsapp ons!

  Icoon Whatsapp | RDmedical